Spånhuset

Spånhuset är det högsta huset i byggnaden och utgörs till stor del av den klimatsmarta fasaden i kanadensisk ceder. Husets silhuett är den som är minst inspirerad av Alingsås stadskärna och har därför ett eget, lite modernare uttryck som ska agera som ett nytt landmärke bland Stadsskogens bostäder. Trots sin innovativa framtoning finns det tydliga kopplingar till omgivningen som gör att huset ändå känns integrerat och som ett med området. Fasaden i massivt trä i kombination med husets grågröna plåttak skapar ett naturligt intryck och knyter tydligt an till den angränsande skogen.

Hållbar detalj! De rötresistenta cederspånen är en restprodukt och bidrar därmed till en klimatsmart fasad. Variationen i fasadens utformning är inte av slumpen utan ska bidra till att omfamna det naturliga grånandet av träet.

Ett nytt landmärke i området

Skogskullen spånhuset

Vem är du som bor i Spånhuset?

Spånhuset är för dig som söker det där lilla extra och vill bo i en modern byggnad med mycket karaktär. Tack vare att huset är sju våningar högt och är placerat där Skogskullegatan stiger uppåt har samtliga lägenheter en utsikt att njuta av. Väljer du att slå till på någon av topplägenheterna får du dessutom en tilltagen takterrass i bästa solläge, så att du kan njuta av både ljuset och Alingsås vackraste utsikt. 

Information

  • Huset har 23 lägenheter
  • Klimatsmart fasad i kanadensisk ceder
  • För dig som vill bo i höjd med trädtopparna
Blockomslutare

Jag vill veta mer om Skogskullen!

Läs mer om