Leva och bo i Alingsås

Längs med E20 hittar du pärlan Alingsås – Västsveriges vackraste kulturstad! Med ett invånarantal på strax under 27 000 får du det bästa av två världar – en levande stadskärna med ett brett utbud av kaféer, butiker och restauranger och lugnet som en mindre stad medför. Pittoreska byggnader trängs längs gatorna i centrum och skapar en harmonisk och idyllisk miljö. Med det pendelvänliga avståndet till Göteborg lockas många stadsbor till orten. I Alingsås kan du bo vackert och naturnära utan att behöva tumma på närheten till storstadspulsen.

Området Stadsskogen

Stadsskogen är just nu Alingsås snabbast växande stadsdel och ligger i den sydvästra delen av staden. Här bor du i en naturskön miljö med närhet till både friluftsliv och stadskärna. Tack vare att området ligger högt beläget finns det vackra vyer att njuta av, över både sjö och skog. Ett stenkast från området hittar du även sjön Mjörn och Mjörnstranden med möjligheter till båtliv och härliga bad. Mataffär, pizzeria, vårdcentral, gym och idrottsanläggning samt ett flertal förskolor finns inom ett bekvämt avstånd.

På ynka tio minuter med cykel tar du dig från Skogskullen till Alingsås station – vilket öppnar upp möjligheten att enkelt och smidigt pendla. Väl från stationen in till centrala Göteborg tar det cirka 30 minuter med tåg, vilket gör att du kan välja att arbeta i storstaden men ha ditt boende i en mindre stad och få ta del av det trygga och lugna som det innebär.

Stadsskogen är i ett expansivt skede och här förväntas flera bostadsprojekt i området under ett antal år framöver. Visionen för Stadsskogen är att alla nya bostäder och verksamheter ska integreras med det vackra, kuperade landskapet som omger området. ”Stad i skog” är viktiga ledord under utvecklingen av det här området.

Att göra i Alingsås

  • Kanske har du hört att Alingsås ibland kallas för ”Kaféstaden”? Med sitt breda utbud av mysiga fikaställen – omkring 25 – finns det alltid en anledning till att varva ner med en god kopp kaffe.
  • Med fem naturreservat i kommunen finns det många motionsspår och vackra miljöer att njuta av ute i det fria.
  • Upptäck aktiviteter i Alingsås närområde! Bara 10 minuter från staden hittar du Nääs Fabriker – den gamla spinnerifabriken med möjlighet till bland annat hotellövernattning, spaupplevelser och shopping.
  • Lights in Alingsås är ett spännande ljusevent som hålls årligen och lyser upp stadens centrum i höstmörkret.